Om oss

Det började för över hundra år sedan då syskonparet Ruth och Hilding föddes och växte upp i byn Legeved och hjälpte till i detta höns och grishus. Sedan år 1994 då barnbarnet Göran och hans familj tog över gården och började snegla åt att ordentligt göra iordning “grisahuset” som det då kallades. Huset ligger separat utanför boningshuset som är en del av en kringbyggd skånegård med kullerstens innergård. Gården som är från slutet av 1600-talet ligger ute på landet med vidunderlig utsikt.


När vi öppnade huset 2007 så var det fullt med hönsburar, lump samt gamla flaskor och glasburkar från första världskriget. Golvet var stampat jordgolv och tak och väggar var täckta med allt som höns, grisar och gäss lämnar efter sig. En erfaren byggare och nära bekant till Anna var och hälsade på och sa att det här är ett gediget husbygge. Anna fick en idé om att göra om detta hus till familjens företagshus. Så ett par års jobb med mycket slitgöra själva och proffshjälp med el och vatten samt snickerier, gjordes det en totalrenovering i lugn takt. Då den gamla charmen behållits och gedigen ny och gammal inredning sattes in så blev det ett komplett fint unikt hus. På den vägen blev namnet Ruth&hildning till som en hyllning till syskonparet som hade arbetat här, samt tanken att företaget vänder sig både till honom och henne.


Huset blev klart 2010 och öppnade som skönhetssalong och butik. Anna är utbildad till make up och nagel specialist samt stylist och var anställd som det i 8 år innan. Det bedrivs även som B&B 3-4 tillfällen per år. Företaget dekkorate AB startades redan 2006 med försäljning av heminredning mm. Anna driver fortfarande salongen med full kund beläggning kl 8-20 varje måndag, onsdag och torsdag. Tisdagar och fredagar är salongen stängd då Anna har under 6 år arbetat med andra jobb dessa dagar. Bland annat med föreläsningar inom holistisk mental hälsa samt med coachning och administrativt jobb. Hon är utbildad ekonom och inom holistisk hälsa, samtals coach samt i Angelic reiki healing


Vi hjälper din kropp att koppla av, ditt sinne att finna ro samtidigt som du blir vackrare inifrån och ut 

Öppetider

Mån 8-18 Ons 8-20 Tors 8-18